KAJKALIŠTE- PREDSTAVA IZ PROJEKTA RADOST ŽIVLJENJA “HUDI BETEK”

U dvorani “Kraluš” od petka 11. do nedjelje 13. listopada posjetitelji će moći besplatno pogledati šest predstava u organizaciji Pučkog otvorenoga učilišta Sveti Ivan Zelina.

Riječ je o kazališnoj reviji amaterskih kazališnih skupina koje gostuju u Svetom Ivanu Zelini, a koje će predstave izvesti na kajkavskom jeziku.

Tako će u petak 11. listopada posjetitelji od 19 sati moći pogledati predstavu “Soldat” u izvedbi Kulturno umjetničkog društva “Mudlin” iz Peteranca, a nakon nje u 20:15 “Bankrot” Dramske udruge Kaj iz Zaboka. Program u subotu 12. listopada otvara Kazališna družina “Štalcer” iz Čakovca predstavom “Adam” u 19 sati, nakon koje će Glumačka družina “Komedijaši” izvesti predstavu “Nekad brak, sada mark” u 20:30. Posljednjeg dana Kajkališta u nedjelju 13. listopada Kulturno umjetničko društvo “Lobor” izvest će predstavu “Princeza Louise” u 19 sati, a u 20:15 nastupa Dramska sekcija “Radost življenja” s predstavom “Hudi beteg”.

Pozivamo sve zainteresirane da dođu i podrže naše amaterske sudionike u projektnom elementu Kazališni amaterizam iz projekta Radost življenja- Umjetnost i kultura 54+.

Cilj je promovirati i popularizirati kazališnu umjetnost, pisanu na kajkavskom i izvođenu od kazališnih amatera. Namjera je organizatora manifestaciju učiniti tradicionalnom, u perspektivi i uz gostovanja profesionalnih skupina. Zelinčani i njihovi gosti od petka do nedjelje moći će uživati u dvjema predstavama po danu.