RADIONICE PROJEKTA RADOST ŽIVLJENJA- POČINJU RADIONICE UMJETNIČKOG OBLIKOVANJA GLINE

Nakon kratke stanke povodom božićnih blagdana počele aktivnosti Projekta “Radost življenja” , Umjetnost i kultura 54+ . Podsjetimo Grad Dugo Selo i partneri KUD PREPOROD i POU DUGO SELO dobili su na natječaju Umjetnost i kultura 54+ financijska sredstva u iznosu od 806.716,78 kn za pokretanje 9 projektnih elemenata. Neke radionice krenule su već krajem rujna 2018. godine poput folklorna kultura zavičaja, pjesma zavičaja, umjetnost tradicijskog sviranja, ciklus ruha , umjetnost kraluža , a u prosincu započele su radionice slikarstva. Nakon kraće pauze tijekom blagdana s ponedjeljkom 7. siječnja 2019. godine krenule su aktivnosti sukladno projektnim elementima i prema ustaljenom rasporedu. Radionice vode stručni voditelji koje smo aplicirali na Natječaj. Izniman je odaziv korisnika čime smo vrlo zadovoljni, što dokazuje vrijednost i kvalitetu ovoga projekta.

Novost je pokretanje projektnog elementa Umjetničko oblikovanje gline  koji će voditi akademska slikarica Helena Ohnjec , a prva će se radionica održati u subotu 19. siječnja 2019. godine s početkom u 11 sati.

Pozivamo sve zainteresirane da se uključe u projektne elemente , a zadovoljavaju uvjete prijave (da su sa područja Zagrebačke županije i imaju više od 55 godina starosti). Sve informacije mogu se dobiti kod stručnih suradnika na projektu pri POU Dugo Selo gđa. Nadica Kozić 01/2753-419 ili kod voditelja projekta Marija Mlinareka, 098533924. Više o projektu možete pročitati na web stranici www.radostzivljenja.hr , a dodatne upite možete poslati na email: radostzivljenjads@gmail.com.  Na web stranici projekta možete izvršiti svoju prijavu na željeni projektni element.